Mi?

Tisztelt Érdeklődő!

Ennek az oldalnak az alján levő ablakra kattintva, néhány szóban utalok a jelen helyzetben leginkább betegségkerülő (Koronavírus) kapcsolati lehetőségről a videokapcsolatról.

Az „aha” akkor hangzik el, amikor hirtelen felismerünk valamit. Egy eddig nem látott összefüggés világosodik meg előttünk. Hirtelen összeáll a kép. Azt is mondhatnám, hogy leesik a tantusz. Mivel az újdonság élményével lep meg, elsődlegesen pozitív érzelemmel jár. Én úgy szeretem kiejteni, kicsit énekelve, hogy „ahaaa”, mert így tovább tart a vele járó örömöm. Később, mikor a helyére kerül a felismerés már más érzelmek is társulhatnak hozzá.

Mindannyian ismerjük az „aha élményt”! Például: egy barátunknak, elmeséljük egy problémánkat, és amikor előadjuk az üggyel kapcsolatos körülményeket és azt, hogy ez miként hat ránk, hirtelen rálátásunk lesz a saját helyzetünkre és ez által, a problémánkra. Mi történt? Szavakba öntöttük a problémánkat és hirtelen új értelmezési keretbe került.

A pszichoterápia alkalmával, (akár a foglalkozás alatt, akár a foglalkozások között) jelentkező „aha” azt igazolja, hogy nem volt hiábavaló az együtt végzett munka. Az aha élményeken keresztül az önfeltárás során alakul az önmagunkról alkotott képünk, az önkép.

A pszichoterápiához Ön hozza a személyes anyagot, az én felelősségem az, hogy mi történik az Ön által hozott tartalommal. Kettőnk együttműködése egy folyamat, ami, mindkettőnk „aha élményein” keresztül a „másképp is lehet” útjait nyitjuk meg Ön előtt.

Eddigi életem során is (pszichoterápiás képzésemet megelőző időre utalok) gyakran alakult ki olyan kapcsolatom, amikor valaki, hosszabb-rövidebb ideig „rám-akaszkodott”, és nem véletlenül. Akkor voltam ott, amikor ő az életében útelágazáshoz érkezett, és nem tudta, hogy merre menjen tovább. Neki, valamilyen élethelyzeti nehézsége volt, bennem meg segítőkészség.

Az én segítőkészségem okát keresve, ma már van saját magamnak szóló magyarázatom. Úgy nőttem bele a világba, hogy mások igényét kielégítő bajnokká lettem (ld. Alice Miller). Időközben megleltem ugyan saját igényeimet, de érzékeny maradtam mások „lelki problémái” iránt. Felismertem azt is, hogy nem elég a jó szándék. A segítségnek célba kell találni és ehhez professzionális képzettségre van szükség.

Ezért kezdtem ilyen irányú tanulmányokat folytatni és kiderült, hogy számomra, ez is egy csodálatos világ.

Most, hogy van annyi türelmem, hogy leüljek beszélgetni, határoztam el, hogy pszichoterápiát vállalok.

Eddig gyűjtöttem az anyagot és főleg élettapasztalatokat. Persze néhány papírt is, ami a professzionálisan végezhető pszichoterápia elengedhetetlen feltétele. AHA pszichoterápiás rendelőm 2008 óta működik.

ANTSz engedély száma: 2228/2008-II.

MENNYIÉRT?

Az első találkozás nem jár költséggel, időtartama a szükségnek megfelelő. További találkozások, kezelési órák díjáról az első találkozón megállapodunk.

A terápiás óra szokásosan egész órában kezdődik, időtartama 50 perc, így a következő páciensem fogadása 1 óra múlva válik lehetővé.

Ha előjegyzésbe vettem, akkor kérem a találkozási időpont pontos betartására. Rendkívüli esetben, akadályoztatása esetén kérem, hogy legalább 48 órával előbb mondja le a terminust, hogy a szabaddá vált időt másvalaki vehesse igénybe.

A kezelésről kiadott számla AFA mentes.