Ki? dr.Végh Miklós

1942.08.30.-án születtem, Budapesten. Háromgyermekes családban nőttem fel.

Az általános iskola elvégzése után a Kőrösi Csoma Sándor Gimnáziumban érettségiztem. 1968-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán.

A Heim Pál Kórházban kezdtem el dolgozni gyermekgyógyászként, majd gyermeksebészként. A szakvizsgák letétele után, a kórházban sebészeti tevékenységet folytattam, otthoni gyermekgyógyászi magánrendelésem keretében pedig, nagy tapasztalatot szereztem az anya-gyerek kapcsolat misztériumának a megfigyelésével.

Fiatalon elszenvedett arctáji sérülésem tett fogékonnyá embertársaim önelfogadásukat akadályozó esztétikai problémái iránt. Plasztikai sebészeti szakvizsgára való felkészülésem alatt, körzeti gyermekgyógyászként dolgoztam, miközben gyermeksebészeti éjszakai ügyeleteket vállaltam.

Nagy örömömre, képzőhelyemen, a MH Központi Katonai Kórházának plasztikai sebészeti osztályán kaptam állást, ahol 25 éven keresztül dolgoztam, és főorvosi kinevezést is kaptam. 

Csodálatos területre kerültem. „Éjjel-nappal” foglalkozhattam plasztikai sebészeti feladatok ellátásával, ahol a nagy számban végzett műtétek állandó szakmai kihívást jelentettek: esztétikai és rekonstruktív esetek, valamint gyermekplasztikai problémák formájában.

Hamar felismertem, hogy a plasztikai sebészeti beavatkozások iránti igény mögött gyakran búvik meg, legtöbbször tudattalanul ható önképzavar, önértékelési probléma. Felismertem azt is, hogy a segítséghez nem elég a jó szándék! A segítségnek célba kell találni és ehhez szakirányú képzettségre van szükség.

Tanulmányaim során pszichoterápiás szakorvosi képesítést szereztem, elsőként kognitív és viselkedésterápiából, valamint személyközpontú pszichoterápiából, 2006.-ban. Ezt követően aktív-analitikus módszerspecifikus vizsgát tettem, 2010-ben, egyéni pszichoterápiák folytatása mellett. Számomra itt is csodák születnek.

Öt gyermekem van (Dániel, Orsolya, Ákos, Nikola, Miki),  a legidősebb 53 éves, a legfiatalabb 28 éves.

Sport! Balatonátúszás 2021

Számomra a sport adja azt a lehetőséget, hogy a napi, sokszor megerőltető tevékenységemhez, mindenkor a lehetséges legjobb erő és idegállapotban legyek.

Szerencsémre, alkatilag többféle sportág közül választhatok az évszaknak és a napszaknak megfelelően.

Sportolás segítségével oldom feszültségeimet, készülök újabb feladataimra.